Stemmen voor de Mensenrechtentulp!

Weblogbericht | 15-10-2013

Geschreven door de redactie.

Tot en met vrijdag 18 oktober kunt u stemmen op één van de 44 nominaties voor de Mensenrechtentulp via http://www.mensenrechtentulp.nl (http://www.humanrightstulip.org).

De nominaties zijn geselecteerd door het The Hague Institute for the Internationalisation of Law (HiiL). Aanmeldingen hiervoor zijn gedaan door ambassades, NGO’s en mensenrechtenverdedigers zelf en zijn gescout door HiiL. Uit de stemmen tijdens de publieksronde komt een top 3 van publieksfavorieten. Een tweede top 3 wordt samengesteld door experts van HiiL die ‘wild cards’ toekennen aan genomineerden op basis van de kwaliteit van de inzending. Zo kunnen ook genomineerden met een kleiner netwerk de finale bereiken. Een onafhankelijke jury selecteert uit deze zes finalisten vervolgens een top 3. Minister Timmermans zal uit deze drie innovatieve mensenrechtenverdedigers een winnaar kiezen en de prijs, 100.000 euro, op woensdag 11 december uitreiken.

De winnaar kan hiermee zijn of haar bijdrage aan de versterking en innovatie van mensenrechten verder ontwikkelen en op een grotere schaal toepasbaar maken, zodat die ten goede komt aan meer mensen, op zoveel mogelijk plaatsen. Ook kan de winnaar profiteren van een wereldwijd netwerk van experts die hem of haar verder op weg helpen. De prijs gaat vergezeld van het bronzen beeldje van de Mensenrechtentulp.

Wij hopen dat u allen gaat stemmen!

Blijf op de hoogte:

  1. Weblogberichten ontvangen via rss

Reacties: