‪#‎IDAHOT2016 primeur in Maleisië

Weblogbericht | 23-05-2016

Geschreven door Ton Mandemakers.

Op de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT) organiseerde de Nederlandse Ambassade in Kuala Lumpur een diner ter ondersteuning van de LGBTI gemeenschap in Maleisië.

Er werd gekozen voor een buffet, want we willen immers zelf kunnen kiezen wat we wel of niet op ons bord krijgen. De avond werd ook aangegrepen om transgender activist Nisha Ayub ook in eigen land nog eens in het zonnetje te zetten. In Maleisië is ‘het zich voordoen als een vrouw’ strafbaar, Nisha kan dus in feite ieder moment van de dag worden opgepakt.

In 2015 ontving Nisha, die veel steun vindt bij Boris Dittrich, geëerd met de Alison des Forges Award van Human Right Watch. Eerder in 2016 ontving ze de International Women of Courage Award uit handen van John Kerry. Het was de eerste keer dat deze prijs van het U.S. Department of State, uit naam van de regering Obama, aan een transgender werd uitgereikt. In het verlengde daarvan werd Nisha’s verjaardag op 5 april in San Diego aangewezen als de Nisha Ayub-Day.

Naast de gasten uit de LGBTI gemeenschap waren vertegenwoordigers van de ambassades van de V.S., Canada en Australie aanwezig. Samen werd overeengekomen vanaf 2016 ieder jaar op deze dag een passend evenement te organiseren.  

In juni komt Nisha enkele dagen naar Nederland op uitnodiging van Boris Dittrich en Human Rights Watch.

Blijf op de hoogte:

  1. Weblogberichten ontvangen via rss

Reacties: