Mensenrechtendag: #rights365

Weblogbericht | 23-12-2014

Geschreven door Robert Schuddeboom.

“Geachte gasten, mijn collega’s hebben mij gevraagd u te verzoeken om hashtag #rights365 te gebruiken”. Niemand keek verbaasd op bij deze vraag.

De meesten schreven het op en gebruikten het inderdaad in hun tweets tijdens ons seminar op Mensenrechtendag (10 december) hier op het consulaat-generaal in Istanbul. In korte tijd zijn sociale media immers geïntegreerd in onze dagelijkse werkzaamheden.

De hashtag #rights365 is zoals een hashtag bedoeld is: kort, geen lange #nlinternationalhumanrightsday (denk aan de 140 tekens..) en met een duidelijke boodschap. Mensenrechten eisen immers onze onvoorwaardelijke steun, 24 uur per dag, 7 dagen per week, 365 per jaar.

Het is inspirerend om te zien hoe andere organisaties en collega’s in Turkije en de rest van de wereld Facebook en Twitter inzetten om verslag te leggen van hun evenementen. Zoals altijd deden onze buren en collega’s van het Zweedse consulaat-generaal het goed; dit keer droegen ze zelfs T-shirts met mensenrechtenslogans. Een goed idee voor onszelf het komend jaar. Kopiëren? Ik noem het eerder ‘inspiratie’.

Met of zonder hashtags, 10 december als internationale Mensenrechtendag verdient sowieso extra aandacht bij ons in Ankara en Istanbul. In Istanbul kozen we voor gezondheid en veiligheid op de werkplek als onderwerp. Helaas geldt Turkije nog steeds als een van de meest onveilige landen ter wereld als het op arbeidsomstandigheden aankomt. Dit jaar was wederom traumatisch, met in  Soma  301 doden tijdens een mijnramp, en gedurende het hele jaar veel slachtoffers in de bouw.

Het was een zeker risico om onze traditionele MATRA- en mensenrechtenvrienden uit te nodigen samen met onze zakelijke contacten, om gezamenlijk te luisteren naar sprekers van MESS (de Turkse werkgeversorganisatie in de metaalindustrie), EnerjiSA (de grootste private energieleverancier in Turkije) en van TNO, het grootste onafhankelijke onderzoeksinstituut naar toegepaste wetenschappen in Nederland.

Op dit moment is er voldoende wetgeving in Turkije, maar het ontbreekt aan implementatie. Nodig zijn een toegewijd management, strikte inspecties en bewuste werknemers die bereid zijn om aan de bel te trekken indien nodig. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Het kan daarom nog jaren duren voordat echte verbeteringen zichtbaar worden, daar waren de sprekers het over eens. Hoopgevend is het voorbeeld van EnerjiSA dat aantoont dat in een enkel jaar het aantal werkgerelateerde ongevallen gehalveerd kan worden.

Het kritische publiek had na afloop vele vragen; er werd veelvuldig gerefereerd aan de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens, ook met toevoeging van enkele filosofische noten over het feit dat alle rechten hun oorsprong vinden in een universeel recht: het recht op een vrij en gelukkig leven. Hier kan ik mijzelf volledig in vinden.

Zullen we het opnieuw doen, onze handels-, MATRA- en PCZ-netwerken bijeen te laten komen tijdens Mensenrechtendag? Ik denk het wel. De discussie was fris, er bleek geen sprake van wederzijds wantrouwen, wel nieuwe invalshoeken.

De gasten kregen zoals tijdens de receptie goede hapjes, muziek, en ditmaal ook twee dansers die het publiek vroegen passages uit de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens voor te lezen, wat weer leidde tot nieuwe discussies J. En de social media? #diewordensteedsbelangrijker.

Blijf op de hoogte:

  1. Weblogberichten ontvangen via rss

Reacties: