Welkom op de mensenrechtenblog

Weblogbericht | 14-06-2013

Geschreven door Koen Davidse.

Zojuist is de mensenrechtenbrief ‘Respect en recht voor ieder mens’ van minister Timmermans openbaar gemaakt. De brief, ook hier onder de tab "Mensenrechtenbeleid" te vinden, bevat het mensenrechtenbeleid voor het buitenland van het kabinet voor de komende jaren.

Dit jaar vieren we 65 jaar Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens. De rechten in de verklaring zijn onverminderd van kracht. Maar de wereld is in die 65 jaar wel veranderd. Het mensenrechtenbeleid om deze rechten te bevorderen kan niet meer hetzelfde zijn. Innovatie is vereist, onder meer door gebruik te maken van het internet als instrument.

Mensenrechtenbeleid betekent de waarden uitdragen die wij in Nederland hoog in het vaandel hebben staan. Tijdens de totstandkoming van deze mensenrechtenbrief zijn we via de website Debategraph te rade gegaan bij Nederlandse burgers en maatschappelijke organisaties. Iedereen kon via deze website input geven.

Nu willen we laten zien wat het ministerie van Buitenlandse Zaken doet op gebied van mensenrechten, inclusief via partnerschappen met andere organisaties.

Daarom starten we dit mensenrechtenblog. Er zullen bijdragen te vinden zijn van onze ambassades, medewerkers in Den Haag, maar ook onze permanente vertegenwoordigingen, bijvoorbeeld bij de VN-Mensenrechtenraad in Genève.

Natuurlijk zien we jullie reacties graag tegemoet.

Blijf op de hoogte:

  1. Weblogberichten ontvangen via rss

Reacties: